14 Ocak 2009 Çarşamba

HALKA AÇIK İLİŞKİLER

Biz gayler için sex önemli. Bunu baştan hepimiz kabul ediyoruz herhalde. Hatta çoğumuzun ilişkisinin başlama motivasyonu sex oluyor. Yani tek gece için buluşuyor veya akışına bırakılsa da genelde “yer müsait”se beraber olunuyor vesaire. İki taraf da durumdan memnun ve kafalar da uyuşuyorsa -adı konarak ya da konmadan bir süre- ilişki başlamış oluyor ya da bir daha hiç görüşülmüyor ya da fuckbuddy olunuyor, neyse.

Seksle başlamayıp birbirini tanıdıkça ilişkiye dönen yakınlaşmalar da olabiliyor tabi ama –bu önyargı değil deneyimle sabittir- seks önemli bizler için. İlişki nasıl başlarsa başlasın yatakta anlaşamadığımız bir insanla uzun ilişkiye girmemiz gibi bir şey sözkonusu olmuyor. Gerçi bu heteroseksüel ilişkilerde de aslında böyle ama biz daha tutucu olmak zorunda hissettiğimizden midir nedir bizde kimse bunu nedense kolay kolay itiraf etmiyor, edemiyor. Sanki ayıpmış gibi.

Seksin önemini vurguladıktan sonra gelelim ilişkinin sadakat süresine. Tabi bu kişiden kişiye ve ilişkiden ilişkiye değişiyor ama gaylerin her ilişkisinin belli bir birbirine exclusive kalma yani sadakat süresi var. Kimisi bu süre bitince birbirini aldatmadan ya da açık ilişki teklif etmeden ayrılmayı tercih ediyor kimisi de ilişkisini “halka açıyor”. Halka açık ilişkiler konusuna sıcak bakmayanlar ve tepki verenler hatta bu insanları ağır ithamlarla suçlayanlar oluyor. “Bu nasıl ilişki?” diyen oluyor ama sonuçta şunu bilmek lazım bu ilişki, o iki insanın rızasıyla yaşanıyor. Hatta onlara sorulduğunda "birbirimizi aldatmak yerine böyle bir yol seçtik" diyorlar. Tabi bu “deneme”ler her zaman başarıyla ve üstruplu şekilde sonlanmayınca çiftlerin birbiriyle tartışmasına neden olabiliyor. Özellikle de “üçüncü kişi” bu iki kişiden birine daha fazla ilgi gösterince. Tabi “üçüncü kişi” dediğime bakmayın 2 çift görüşen ve karşılıklı eş değiştiren de çok fazla.

Bazı ilişkiler zamanla biçim değiştiriyor. Sevgi baki kalsa da aşk başka birşeye dönüşebiliyor ve bu tip ilişkiler çok uzun süre de yaşanabiliyor. Bunu yaşamayan insanın anlaması pek mümkün değil gibi duruyor. Yine de kimse “ahlak polis”liğine de soyunmamalı ama öte yandan beğenmediği ve midesinin kaldırmadığı bir durumun da içinde bulunmamalı. İlişkinizi halka açmak ya da açmamak sadece sizin verebileceğiniz bir karar.

Not: “ Üçlü ilişki” denince aklıma 90’lardan ÜÇÜ BİR ARADA-THREESOME isimli güzel film geldi. Çok iddialı olmasa da sıcak bir filmdi. Düşününce içim ısındı, konuya da uygun. Görseli o filmden seçtim. Onur Baştürk’de bugünkü yazısında üç’leyenlerden bahsetmiş. Bulabilirseniz hem o film hem de Onur Baştürk yazısı da bu yazı üzerine cila olur. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder