6 Ocak 2009 Salı

DEDİKODUCU KIZ'I SEVİYORUZ!

İlk bölümlerini izlerken "Bu ne ya, ne kadar klişe ne kadar şablon" diyeceksiniz. "Evimiz Hollywood'da (Beverly Hills 90210)" ya da "The O.C" taklidi gibi görünüyor ama aslında ikisinden de farklı bir "guilty pleasure" yani suçlu bir zevk Gossip Girl.

Kimliği gizli bir "dedikoducu kız"ın web sitesinde yazdığı dedikoduları izlediğimiz Gossip Girl CNBC-E'ye kapama cezası getirmezse iyidir. Uyuşturucu ve bol alkol kullanımı, pahalı giysiler, kürtaj, ateşli sex'in olduğu dizilere başta Nip/Tuck ve Six Feet Under gibi diziler sağolsun alışmaya başladık. Dizideki asıl şok bütün bu bahsedilenleri lise çağındaki gençlerin tecrübe etmesi. Buna bir de son bölümlerde ortaya çıkan 14-15 yaşındaki gençlerin eşcinselliği de eklenince GG iyice çığrından çıkıyor mu ne? Ekranda binbir entrika ve yanlışın olduğunu görüyor ama gene de gözünüzü alamıyorsunuz. Özellikle de Nate rolündeki Chace Crawford'dan! (Bakınız sağ taraf!)

Gossip Girl Amerika'da ve yayınlandığı ülkelerde aslında bu diziyi pek de izlememesi gereken 18 yaş altı gençleri, modasıyla ve herşeyiyle çok etkiledi ve çoktan fenomen haline geldi. Ben yine de 17sindeki genç kızların babaanne gibi giyinmesi veya kaşar kaşar ortada dolanıp onla bunla fingirdemesini pek "şık" bulmuyorum ama olsun. :) (Arada muhafazakar bir insan olabilirim)

Gossip Girl haftaya CNBC-E'de sezon finalini yapıyor. Sürprizli bir bölüm olacağı kesin. Kahramanlarımız özellikle kaltak Georgina'ya güzel bir ders verecek gibiler. Lily'nin düğününde işler karışacak. (Lily'i Hayat Ağacı dizisinde Sam rolünde hayran olduğumuz Kelly Rutherford canlandırıyor ki bu bile tek başına bizim için diziyi ilginç kılıyor)

CNBC-E bu ilk sezonu büyük ihtimalle yazın tekrar yayınlayacak. O zaman kaçırmamaya bakın. İçinde pek az eşcinsellik teması bulunan ziyadesiyle "gay" bir dizi zira!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder